Hírek
Újdonságok
 
2013 – egy kis betekintés a jövőbe
Mielőtt ízelítőt adnánk a jövő évi modellek felhozatalából, szeretnénk megnyugtatni azokat, akik sokszor azon izgulnak, hogy az idén vett táskájuk divatjamúlttá vált...
Először is az utóbbi években megfigyelhető, hogy a nagyon éles, radikális váltás nem jellemző…, tehát az esetek zömében az előző szezonban vásárolt darabokat is nyugodtan lehet hordani, nem lesz ciki.
Különösen jellemző mindez a David Jones modellekre.

Az egyik fő irányzat szellemében az abszolút trendi táskák nagyon letisztultak, nagyon egyszerűek, semmi dísz, semmi motívum és pont ez az egyszerűség teszi nagyon mutatóssá ezeket a darabokat. Azok számára, akik ezt a minimál design stílust unalmasnak találják, ott vannak például azok a modellek, melyek esetében a táska füle kapja a főszerepet. Színében tér el a táskától, némely esetben kontrasztot alkotva. Az applikációk mint díszítőelemek háttérbe szorulnak, inkább a funkcionális elemek töltik be ezt a szerepet, így a korábban említett módon a táska füle illetve vállpántja, aztán a varrások, a zippek, csatok. A díszítőelem újdonságként akár a táskatest alsó részére kerül és teljesen meghökkentő mintázatú anyag is lehet. Mintha egy pótlás lenne a táskán vagy egy rávarrt kendő. Már 2012-ben lehetett látni olyan darabokat, melyeknél a táskatest több szín összeillesztéséből állt össze. Úgy fest, mintha azonos anyagból többféle szín kimaradt volna és így raknak belőle össze egyet. Némely esetben ez lehet, hogy csak két színből áll. Ez utóbbi két megoldás már elenyésző mennyiségben, de a 2012-es kollekcióban is felfedezhető.

Háttérbe szorul a hippis stílus és a 80’-as évek bohókás elemei.

Színek terén a türkiz, a sárga és a homokszín iránt rajongók számára jó hírünk van, abszolút trendi lesz mindkét árnyalat és mellettük a pink és a fukszia is a toppon szerepel továbbá még két semleges szín a klasszikus hófehér, ébenfekete és a törtfehér. A semleges színek számtalan árnyalata lelhető fel, ahogy a türkiz esetében is nyomon lehet követni a zöldesebb, kékesebb tónusokat. A sárgának a mustárosabb változatai és többnyire a napsárga lesz jelen.

Nem szóltunk még a fazonról. A bőröndszerű, mini kofferre emlékeztető változatok gyakran megjelennek az új kollekcióban. A táska mélysége felfelé nem szűkül, ez adja ezt a hatást. Nem, nem néznek ki ormótlanul, sőt nagyon elegánsak és nőiesek. Ennek ellentettjeként még változatlanul vannak felfelé szűkülő példányok is és az úgynevezett szatyorszerű felépítésűek.