Hírek
Újdonságok
 
2013 újdonságai
Új év, új trend… persze nincs új a Nap alatt… Vannak éles változásokat hozó akár meghökkentő szezonok illetve kollekciók, aztán vannak olyan is, melyek a korábbiakkal és az elkövetkezőekkel egy ívet alkotva, lépésről lépésre finom fokozatokkal építik be az új irányzatokat és elemeket.

A 2013-as friss modellek színvilágát és elemeit egyértelműen vissza tudjuk vezetni a legutóbbi évek trendjeire. Követni tudjuk a finom változásokat és rá lehet mutatni az állandóságot sugalló motívumokra is.

Egyértelműen jó hír, hogy idén is többféle stílus divatos, így könnyebb a választás. Színek terén, az üde, élettel teliek mellett a földszíneket és a nyárias semleges színeket is megtaláljuk. Sokan aggódtak amiatt, hogy a türkiz és a pink a divat szerint mellőzve lesz. Ez szerencsére nem következett be, mert ez a két szín is abszolút a toppon maradt. Új, hogy a cipzár egyre dominánsabb szerephez jut, nemcsak a funkcionalitása, hanem a díszítő szerepe miatt is. Az úgynevezett bőröndfazon egyre inkább hódít. A különféle színek önálló felületeken való megjelenése, azaz a montázstechnika is egyre több modell esetében fellelhető.

Ahogy korábban szóltunk róla, a ’80-as évek forma- és díszítővilágának visszaidézése szinte elveszett a szegecs kivételével, mely utóbbi a ruhák világából továbblépve a kiegészítők esetében is egyre nagyobb gyakorisággal lelhető fel.

Az 50’-es és a 60’-as évek formavilága egyértelműen a reneszánszát éli. Újdonság, hogy a felfelé, azaz a táska fülének irányába szélesedik a táskatest. Divat az elegáns stílus és divatos, az egyszerűen keresztbe vethető pici, lazább úgynevezett lófrálós táska. Sokak örömére jelentjük, a krokodil minta és a lakkozott modellek változatlanul divatosak. Néhány esetben az applikációs technikát is felfedezhetjük, továbbá elég ritkán, de még mindig jelen van az úgynevezett szatyorszerű fazon. Újdonság a hasított technika, mely különlegesebbé, modernebbé teszi a modelleket. Általában merőlegesen osztja ketté a táskatestet, mely optikailag nyújtja a modellt. A táskák füle akár egy teljesen más, a táskatesttől teljesen eltérő szín által hangsúlyozottabb, akárcsak a cipzár.

Visszatérve a színekre, megfigyelhető a sárga, türkiz és barna jónéhány árnyalata. Aki szereti a sárgát vagy a barnát, most nehezen fog tudni választani a sok modell és árnyalat közül. Összességében a mostani szezon kiegészítők terén is inkább elegánsabbnak mutatja a nőket.
Így megállapíthatjuk, 2013 első felében trendi az elegancia.