Hírek
Újdonságok
 
2014 tavaszának és nyarának kísérői
Sokak örömére a Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/davidjonesmagyarorszag) elkezdtük bemutatni a 2014-es tavaszi/nyári kollekciót. A megszokott módon többféle stílus és irányzat is fellelhető benne, így többféle stílus és irányzat hódolói is bőven válogathatnak az igényes darabok közül. Igen, minden új szezon új irányzatot sodor a divat világába, azonban a David Jones kollekciók egyik jellemzője, hogy kerüli az éles váltást. Az új irányzatokat finoman, fokozatosan vezeti be melynek egyik eredménye, hogy a korábbi kollekció darabjai is bátran hordhatóak még.

Színes a paletta szó szerint és méretek, stílusjegyek tekintetében is. A ’60-as és ’70-es évek táskaformája változatlanul jelen van, ahogy a trapéz fazon, pontosabban a felfelé szélesedő forma. A pasztell illetve fagyi színek mellett a piros, pink és türkiz is megtalálható. A tavalyi tavaszi és nyári kollekcióhoz képest háttérbe szorult a sárga és a zöld, nem is beszélve a liláról.

Sokak örömére több modell esetében megtalálható az a bizonyos külső zsebecske akár nyitottan, akár cipzárral zárt változatban. Ez a zsebecske természetesen nem a legféltettebb iratok és a pénztárca tárolását szolgálja, sokkal inkább olyan holmikét (zsebkendő, törlőkendő, kisfésű…) melyek nem jelentenek nagy értéket és praktikus dolog előkapni anélkül, hogy az egész táskát ki kelljen nyitni. Tehát egy biztonságos, praktikus megoldást jelentenek, nem is beszélve a díszítő funkcióról.

Megfigyelhető a letisztultság, megjelennek a téli modellek esetében kevésbé praktikus applikációk, melyek rendkívül mutatósak és feldobják az egyébként unalmassá váló modellt. A ’70-es évek bojtjai és a fonott motívumok hódítanak, akárcsak a még jelenlévő steppelt megoldások. A collage stílus kissé háttérbe szorult nagyobb teret engedve a ’20-as, ’30-as évek elemeinek így akár a hosszabb bojtnak és a láncbetéteknek. Szintén háttérbe szorult az animals trend és a high-tech millenium irányzat mind a formavilág mind pedig a színvilág szempontjából.

A kollekció több kimondottan kecsesen elegáns kisebb darabot is tartalmaz tekintettel a jellemzően tavaszi és nyári kerti partikra, esküvőkre, ballagásokra, állófogadásokra és egyéb eseményekre.

Lakkozott darabok is szerepelnek a kollekcióban sokak örömére, továbbá cipzárakkal vagy strasszal díszített vagányabb illetve dögösebb kísérők. A kollekció elemzését és bemutatását a következő számunkban még folytatjuk.