Hírek
Újdonságok
 
A 2012-es év összegzése?
A 2012-es év színek, fazonok és szokások terén egyaránt hozott újdonságokat a táskák világába. Az egyik legpozitívabb elem az, hogy párhuzamosan több stílus is teret kapott. Az 50’-es, 60’-as, 70’-es és a 80’-as évek jegyeit egyaránt fel lehetett fedezni a modelleken. A nagyon elegáns, konzervatívabb darabok mellett hódítottak a hippis stílusúak és a nagyon laza, bohókásak is.

A sokszínűség teret enged az egyéni ízlésvilág kibontakozásának. Sőt ha már ízlés… Ami korábban tilos volt szín- és stílusok terén, azt a 2012-es irányzatok többje is akár trendinek kiáltotta ki. A legvakmerőbb színeket is együtt lehetett hordani, így akár a pirosat a lilával, sárgát a lilával, sőt még a mintás holmik is megférhettek egymás mellett. Aki szereti a bohókásabb összhangot, kiélhette magát és még divatosnak is mondhatta a megjelenését. A nők nagy örömére betört a divatba a nagyobb méretű táska, tehát bátran több holmit is lehetett cipelni és nem kellett szigorúan szortírozni a holmikat azzal a címszóval, hogy kevés a hely a táskában. Persze, akik a kisebb méreteket kedvelik, szintén tudtak válogatni a modellek közül, mert a méretek terén is a sokszínűség volt a jellemző. Az egyszínű és a mintás is megjelent, az utóbbi esetében pedig a csíkos és a virágos mellett elenyésző arányban de jelen volt a párducminta. Különleges applikációk, jópofa zippek és az őszi/téli kollekcióban a szőrmedíszítések tették izgalmasabbá a modelleket. A színek jóval nagyobb szerepet kaptak mint korábban, méghozzá olyannyira, hogy az őszi/téli kollekció is telis-tele volt élettel teli alapvetően nyárias színekkel. Nyáron abszolút menő volt a narancs, a türkizkék, a türkizzöld, a fűzöld, az indigókék, a napsárga, a hófehér, a törtfehér, a pink, a meggypiros és még megjelentek a földszínek is. Télen persze szerepet kaptak megszokott módon a sötétebb színek, azaz a mélyfekete, sötétszürke, grafitszükre, de teret követelt magának az élénk sárga több árnyalata, a fűzöld, türkiz, királykék és a bordós árnyalatok. A ruhadivathoz idomulva a táskák világában is megjelent illetve visszatért a steppelés és a trendi megjelenés érdekében bátran lehetett a táskát is kezdőzgetni, azaz vidám kendővel díszíteni.

A magyar vásárlók körében nagyon népszerűek voltak a különleges applikációkkal díszített darabok, a virágmintásak és a vidám színes csíkosak is. Az üzletek polcairól nagyon gyorsan eltűntek nyáron a kihasított applikációs eljárással készítettek, télen pedig a szőrmedíszítésesek. A lakkozott modellek folyamatosan hódítanak. A magyar nők nagyon gyorsan megkedvelték a vidám, élénk színeket még télvíz idejére is. Logikus, hogy ha a méreteket nézzük, akkor a közepes volt a leginkább népszerű. A magyar nők elmondhatjuk, nagyon praktikusan gondolkodnak és imádják a táskákon a sok zsebet. Fontos szerepe van annak, hogy a táskát jól és könnyen akár több ponton is teljesen össze lehessen zárni.