Hírek
Újdonságok
 
Ami 2013 tavaszán és nyarán ciki
A Facebook oldalunkon és a hírlevelünkben megjelenő cikkekben is folyamatosan hangsúlyozzuk mi az, ami aktuálisan divatos a táskák világában és azt is többször megemlítettük már, hogy egy jobb minőségű táska nem egy szezonra szól. Különösen ez utóbbi kijelentésünk alapján többekben is felmerült a kérdés: Mi az, ami hiába, hogy még a minősége alapján még hordható, azonban az idei szezonban már divatjamúltnak számít, ami már nem igazán trendi?

Annak érdekében, hogy megválaszoljuk a fenti kérdést, csokorba gyűjtöttük mindazt, ami jelen pillanatban nem menő és helyette mutatunk egy-egy csinos modellt.

Kendőzetlenül...
Még 2012-ben volt egy irányzat, melynek szellemében kendővel fel lehetett dobni, illetve az adott öltözékhez még jobban harmonizálni a táskát. Ez idén már egyáltalán nem megy. Helyette, ha már harmonizálás, akár egy színes modell is jó megoldás lehet, melynek valamelyik színe megjelenik a ruhán vagy a kiegészítőn.

Strasszok
A strasszkő még tavaly, újraélesztve a ’80-as évek egyik irányzatát, trendi volt, idén azonban már szinte ciki. Átvette a helyét a szegecs, mely a ruhákon, cipőkön, kiegészítőkön, így a táskákon is a reneszánszát éli.

Nagyon vékonyka vállpánt és táskafül
Jelentjük már ez sem divat. Még tavaly egy-két modellen elvétve fel lehetett fedezni, idén ez már divatjamúlttá vált. Helyette a közepesen széles vagy szélesebb vállpántok, táskafülek hódítanak.

Hatalmas virágminták
Még korábban sok-sok modellen élénk, hatalmas virágminták jelentek meg. Ez már nem divatos, az új irányzatok egyikében sem fedezhető fel ez a díszítési technika. Ha minta, akkor még a csíkos az, ami trendi.

Absztraknak tűnő applikációk
Egy időben visszatértek szintén a ’80-as évekből olyan applikációs technikák, melyek eredményeként úgy tűnt, mintha maradék anyagokból lenne összerakosgatva az adott modell. Ez a stílus teljesen kivonult az aktuális trendből. Helyette a rendezettséget sugalló applikációk vették át az uralmat.

Színek terén az úgynevezett UV árnyalatok visszahozatalára a tavalyi év során néhány márka tett kísérletet, de egyszerűen nem menők. Ehelyett a vadítóan élénk színek rajongóinak be kell érnie a ragyogó pipisárgával és a harsány pinkkel. A díszítések esetében eltűntek a láncok, a bojtok, helyettük az apró lakatok és a funkcióval egybekötött díszítések hódítanak, azaz a cipzáras, csatos, szegecses és övdíszítéses megoldás.