Hírek
Újdonságok
 
Egyszínű vagy mintás?
A fenti kérdésre sokan nagyon könnyen rávágják a választ, pedig érdemes rajta elgondolkodni nemcsak az aktuális trendek figyelembe vételével. Néhány gondolat, azoknak, akik nem tudnak dönteni és azoknak, akik elsősorban csak egyszínűben vagy mintásban gondolkodnak.

Szinte köztudott, az egyszínű táskákhoz jóval könnyebb öltözködni, mint a mintás darabokhoz, mivel egy egyszínű darabot jóval egyszerűbb egy mintás ruhához felkapni. Sokaknál a táskabeszerzés során az a szempont, hogy legyen egy-két abszolút mindenhez illő egyszínű modell és esetleg egy vagy két kísérő olyan színben, mely kissé látványosabb és egyben jól illik a meglévő ruhakészlet darabjaihoz. Ez a szemlélet nagyon helyes, azonban még más szempontokat is érdemes figyelembe venni. Minden ruha nem feltétlenül mintás és ezeknek a cuccoknak egy újfajta stílust kölcsönös egy mintás táska. Egy jól megválasztott mintás darab kimondottan fiatalosabbá teszi a megjelenést.

Azoknak, akiknek épp egyszínű darabok hiányoznak a kiegészítőik közül, ha választani kell egyértelműen a semleges, egyszínű táska beszerzését javasoljuk. Ha lehetőség van rá, érdemes azonban egy-két mintás darabbal színesíteni a megjelenést. A közérzetnek is jót tesz már önmagában a változatosság és egy az egyszínű darabokból kizökkentő mintás táska még a hangulatot is feldobja. A különböző minták halmozása sosem szerencsés. Volt olyan irányzat még korábban, mely „megengedte” a mintás darabok vegyítését, most azonban egyértelműen vétek a divat ellen, ráadásul az esetek nagy többségében ízléstelen is.

Mintás darab vásárlása esetén a hirtelen fellángolás mellett érdemes végiggondolni, valóban szerencsés-e az adott mintában a táska. Az egy dolog, hogy valakinek valami tetszik, mennyire érzi magát jól az adott modellel a vállán? Valóban vannak olyan ruhái, melyek színben és stílusban jól párosíthatóak az adott darabbal? Azoknak, akik esetleg kacérkodnak a mintás táskák beszerzésének gondolatával érdemes figyelembe venniük, hogy idén az abszolút dobogós minta a csíkos, mely biztos, hogy jövő nyáron sem lesz ciki.