Hírek
Újdonságok
 
Esküvőre, ballagásra trend és praktikum
Az ünnepek, jelentősebb események megtörik a hétköznapjainkat. Vajon kiegészítők terén mennyire és milyen módon alkalmazkodunk ezekhez a jeles napokhoz? Mit diktál a divat és a praktikum? A kettő mennyire találkozik?

A mostani felkapott trendek között létezik néhány olyan irányzat, melynek darabjai abszolút megállják a helyüket egy elegánsabb megjelenést megkívánó hétköznapon és egy kiemelkedőbb családi eseményen egyaránt; tehát a nagyon nőies, elegánsabb modellek a hétköznapokon is hódítanak; ezek az irányzatok a hétköznapi megjelenésre is erőteljesebb eleganciát diktálnak. Egy másik érdekesség, hogy a legutóbbi néhány szezon kollekcióival összevetve százalékosan kevesebb azoknak a modelleknek a száma, melyek feltűnően nagyobb méretűek, tehát különösen alkalomra már szinte ciki a nagyobb „szatyorszerű” vagy „kisbőröndszerű” méretekkel rendelkező kísérő. Ha már esküvő vagy ballagás, akkor egyértelműen elő az elegánsabb darabokkal! Természetesen fontos, hogy a kiválasztott táska passzoljon az egyéniségünkhöz, ruházatunk szín- és stílusvilágához. Vannak olyan modellek, melyeket egyszerűen tudni kell viselni vagy az egyszerűségük vagy a nagyon látványos megjelenésük miatt. Ezt még a beszerzés előtt érdemes végiggondolni. Lehet, hogy valakinek valami nagyon tetszik, de vajon tudja-e viselni? Lehet, hogy a modell az adott színben rendkívül tetszetős, de van-e mihez felvenni?

Az alkalmi táska kiválasztása során érdemes arra is figyelni, mik azok a dolgok, melyeket ilyen esetben szeretünk magunknál tartani? Van, akinek a sminkfelszerelése elengedhetetlen, míg másnak elég a biztonság kedvéért egy rúzs. Érdemes még a vásárlás előtt egy próbát tenni, mi minden fér el a kiválasztott táskában. Kényelmes és egyben praktikus-e az elrendezése? Szerencsére az alkalmi táskák esetében is van kisebb zseb, elválasztó rész, mely sokak számára szinte elengedhetetlen. Vállra vetve vagy keresztbe vetve szeretnénk viselni? Sokan szeretik azokat a darabokat, melyeket csak kézben vagy karon lehet tartani. Amennyiben olyan az esemény, hogy tömeg is lehet, például egy ballagáson, akkor mindez nem biztos, hogy praktikus. A másik kulcsfontosságú dolog a táska záródása. Szerencsére a mostani táskadivat nemcsak méret, hanem záródás tekintetében is figyelembe veszi a praktikumot, tehát azok számára, akiknek ez fontos szempont, nem nehéz a legideálisabb darabot megtalálni.