Hírek
Újdonságok
 
Forma, fazon, méret – ’14 tavasz/nyár
A legutóbbi hírlevelünkben a legújabb kollekció színvilágával foglalkoztunk. Ezúttal rátérünk a formára, fazonra és méretre. Kezdve a legutóbbival, érdekes, volt olyan időszak, amikor leginkább a kisebb méretű táskák voltak divatosak. Ez magával hozta azt a problémát, hogy a hétköznapok során erősen szanálni kellett, mivel a kisebb helyen kevesebb holminak maradt hely. Mindez sok kényelmetlenséggel járt.

A legutóbbi időszakban nagyon népszerűek lettek a testesebb kísérők. Mindez a kisebb táskák után sokak számára kész felüdülést jelentett, mert minden szükségesnek vélt holmi kényelmesen elfért. Ennek az a hátránya, akaratlanul egyre jellemzőbbé vált, hogy a hétköznapok során mindenki egyre jobban fel lett pakolva. Sok nő számára a nagyobb méretű táskák rendkívül előnytelenek, nem is beszélve a súly helytelen viseléséről. Úgy tűnik, az eltolódott méretek most kezdenek kiegyensúlyozódni; azaz se nem kicsi, se nem nagy, legalábbis a hétköznapokra. Természetesen a különféle alkalmi táskák mérete kisebb, míg nagyobb táskákat is lehet választani, melyekbe a netbook, táblagép is kényelmesen elfér. Külön pozitívum, többféle méret is divatosnak számít.

Egyre több modell esetében figyelhető meg az ívelés, a lágyabb kerekítettebb formák. A felfelé szélesedő táskaforma változatlanul trendi, akárcsak a klasszikus téglalap fazon, sőt a trapéz is jelen van. Hódít az úgynevezett szütyőke fazon, tehát a felül összehúzott táskaforma. A merev táskatestek mellett a lágyan összeeső, lazább táskatestek is egyre nagyobb teret nyernek és a két megoldás ötvözete is megjelenik.

Van, aki az ilyen modelleket vadássza, míg más pont kerüli... A külső zsebecske megosztja a nőket. Korábban sokak bánatára leginkább a sportosabb változatokon lehetett csak megtalálni. Mostanság az elegánsabb fazonokon is fellelhető a praktikus külső cipzáras zsebecske. Mindig hangsúlyozzuk, hogy különösen nagyobb tömegben vannak, holmik melyeket szigorúan tilos ezekben a külső zsebecskékben tárolni. Ennek a szélsőséges véleményeket kiváltó résznek a rajongói és az ellenzői is megtalálják a leginkább szimpatikus darabokat az új kollekcióban.