DAVID
JONES
 
Amikor már a kardigán is elég
A napi átlaghőmérséklet szépen araszol felfelé és ennek megfelelően igazítjuk az öltözködésünket is. Általában a sötétebb darabokat kezdjük hanyagolni és inkább világosabb és színesebb ruhákban jelenünk meg. A kiegészítőket, többek között a táskát is érdemes nyáriasítani.

A világosabb, derűsebb színekhez szinte ösztönösen nyúlunk tavasszal és nyáron egyaránt. A hosszú téli hónapok után, amikor praktikusabb sötétebb színű táskákat hordani végre átadhatjuk magunkat a színeknek és a világos árnyalatoknak. A sötétebb, különösen fekete kiegészítők akárcsak a ruhák, nagyon gyorsan felveszik a meleget és még kellemetlenebb a viseletük. Késő tavasszal és kora nyáron önmagában a meleg és a tűző napsütés miatt a sötétebb darabokat legfeljebb egy kései, azaz kevésbé napsütéses és kissé hűsebb napszakban javasolt elővenni. A színes bőr, műbőr és még a rosszabb minőségű vászon táskákkal is érdemes óvatosnak lenni, mivel a világos ruhákat a színes kiegészítők különösen a rosszabb minőségű termékek esetében könnyen befoghatják. A levegő párásabb lehet, a meleg miatt izzad a test és nemcsak a ruhát, hanem akár még a bőrt is befoghatja a nem minőségi anyagból és nem megbízhatóan festett termék. Célszerű erre figyelmet fordítani, hiszen nemcsak kellemetlen a dolog, még kárba is veszhet a ruha emiatt. Szeretnénk hangsúlyozni, mindez a veszély minőségi vászon termék esetében nem áll fenn!

Nem kizárólag a színek terén érdemes megújulni, a táska anyagának tekintetében is. Ahogy a késő nyári, illetve tavaszi hónapokban ösztönösen nyúlunk a színekhez, ugyanúgy szívesebben hordunk könnyű, szellős anyagból készült táskákat. A mutatós lakk kiegészítőket a melegben különösen közvetlenül a bőrfelülettel érintkezve nem javasoljuk. Hiába a jó minőség a melegben az izzadó, nyirkos testhez kellemetlenül tapad, érzékeny bőrűeknél akár allergiás reakciókat is kiválthat. A bőr és a műbőr termékek szintén sokszor szinte égetőek lehetnek, könnyen tapadhatnak a testhez és könnyebben felveszik a meleget fokozva a kellemetlen érzetet. Nem véletlen, hogy a tavaszi és nyári modellek nagy része vászonból készül. Ez a könnyed, jól tisztítható, jól szellőző anyag nagyon praktikus a melegben.