Hírek
Újdonságok
 
Karon, vállon vagy keresztbe?
A fenti három lehetőség mindegyikével lehet táskájukat viselő nőket látni, ugyanis a mostani divat mindegyiknek egyaránt kedvez. Éppen ezért gondoltuk kicsit foglalkozunk a témával. Mikor melyik megoldás a kedvező, melyiknek mi az előnye és az esetleges hátránya?

A többség elsősorban a jobb vállán hordja a táskát. Különösen akkor, ha a táska kissé nehezebb, ami nők esetében elég könnyen megesik, nem túl szerencsés megoldás. A testtartást nagyban rontja, hiszen a súly felé hajlik a törzs, ami akár a táska nélküli testtartáson is nyomot hagyhat. A táska könnyen lecsúszkálhat a vállról. Ha valaki ragaszkodik a vállon való táskaviselethez, legalább váltogassa, melyik vállára helyezi. A kézben hordott táska esetében is ez a helyzet.

Cifrább, ha valaki a karján hordja a táskát, ami egy-két éve kezdett hódítani. Ha könnyű táskáról van szó, ezzel a módszerrel sincs probléma, azonban ha több holmi került a táskába, azaz érezhetően súlyosabb, akkor az adott alkart jócskán megterheljük, aminek akár még húzódás is lehet az eredménye. Szintén rontja a testtartást, ha nem is annyira, mint a vállon való hordás, mivel a hátrányok egy részét az alkaron lehet érezni. Ennél a módnál oldalirányba és kissé előre dől a törzs. Ha valaki mindenáron így szeretné viselni a táskáját, szintén enyhíti a problémákat, ha váltva hol az egyik, hol a másik alkarját terheli.

Az egészségünk, helyes testtartásunk szempontjából a keresztbe vetett táska a legszerencsésebb megoldás. Nagyobb mellű és szélesebb csípőjű nők sokszor megalapozottan ódzkodnak ettől, mivel kényelmetlen és előnytelen a számukra. Ha nem túl széles a vállpánt és nem túl feltűnő, nagyméretű a táskatest, illetve, lehetőleg nem nagy a mélysége, azaz nem áll ki szélesen, akkor ők is találhatnak maguknak kényelmesen hordható és egyben előnyösen mutató modelleket.