Hírek
Újdonságok
 
Lakktáska nyáron
A lakktáska egy rendkívül nőies, mutatós darab, azonban nem minden időjárás illetve évszak esetében ajánlatos kísérőnek választani. Íme, néhány tipp, mikor és miért nem szerencsés hordani és javaslatok a megfelelő tárolásáról.

Az egyik nagyon fontos tudnivaló a lakktáskáról az, hogy a szélsőséges hideget és a meleget nem igazán bírja és ilyenkor nem is szerencsés viselet. A lakk egy alapvetően nehezebb, merevebb anyag, eleve nem is igazán illik a lenge nyári ruhákhoz. A nagy melegben nagyon könnyen átforrósodik, kimondottan égetheti a bőrt. Tapad, ragad, csupa maszatos lehet, rossz a fogása, a nagy melegben megpuhul még a legjobb minőség is. A maszatos foltokkal tarkított lakktáska pedig rosszul mutat.

Fontos, hogy tűző napon ne tároljuk. A nyári melegek idejére jobb egy kicsit mellőzni. Sokan azt hiszik, jó választás a strandoláshoz kísérőként. Nem, mivel ott is meleg éri, a leggondosabb odafigyelés mellett is ragacsos és maszatos lesz, óhatatlanul felmelegszik az anyag és könnyen eldeformálódik. Érdemes gondosan megtakarítani, langyos szappanos vizes ruhával áttörölgetni és azonnal száraz ruhával is letörölgetni, úgy hogy teljesen folt-, illetve maszatmentes legyen. Ki kell tömni újságpapírral és olyan helyre tenni, ahol lehetőleg nem porosodik, nem éri tűző nap, nem lesz meleg, illetve párás helyen. A fülledt, párás napokban sem túl jó választás a fenti okokból.

Így a nyári időszakban a legszerencsésebb vászon illetve lakkmentes műbőrt, bőrt hordani.