Hírek
Újdonságok
 
...mert nyár lesz jövőre is
A nyári táskákat anyaguk, színük miatt nem nagyon lehet hordani már így ősszel sem, nem még télen… A nyár visszatér és ezeket a kedves darabokat jórészt bátran elő lehet venni jövőre is megfelelő és egyben gondos tárolás esetében.

Az természetes, hogy legelőször ki kell tisztítani a pár hónapra mellőzendő darabokat. Csak azokat a vászon modelleket szabad kimosni, melyekben nincs papír tartás, szalma díszítés.
A modellek zömét tilos beáztatni vagy mosógépben tisztítani! Minden más anyagot nedves ruhával, tisztítókendővel lehet takarítani. A lakk modelleket először nagyon enyhén szappanos, kímélő tisztítószeres ruhával érdemes áttörölgetni és rögtön egy száraz pamut anyaggal szárazra törölni. A táska belsejéből célszerű kiszedni mindenféle szöszt és szintén át lehet törölgetni nedves ruhával. Miután megszáradt a táska, csak akkor szabad kitömni újságpapírral vagy selyempapírral. Úgy legyen kitömve a táska, hogy a bőr ki legyen tartva, ne tudjon megtörni a táskatest. A táska fülét ne gyűrögessük össze. A vászon táskák belsejébe különösen ajánlott molyirtót helyezni.

Fontos, hogy olyan helyre kerüljenek a tárolandó táskák, mely nincs túl közel ablakhoz, radiátorhoz. Nem szerencsés, ha tűző nap éri még akár üvegen keresztül is, vagy ha nyirkos, hűvös helyre kerülnek. A megfelelő szellőzés sem árt, de mindemellett ne porosodjanak. Remek megoldás a szellőző vékony textil anyag.

A megfelelő, gondos tárolás meghálálja magát, mert majd tavasszal vagy nyáron csupán a papírtömést kell kiszedni a kedvenceinkből és újra hordhatóak.