Hírek
Újdonságok
 
Mire számítsunk ősszel II.
Az új szezon modelljei mindig hoznak valami változást, különlegességet. A mostani őszi-téli modellek nemcsak a színviláguk, formáik, díszeik, applikációik kapcsán izgalmasak. Érdekesek megoldásokkal és újdonságokkal is találkozhatunk.

A zipzárak, táskacsatok több modell esetében is különleges módon díszítenek, miközben funkcionális szerepet is betöltenek. Több esetben is felfedezhető, hogy a zipzárral bizonyos mértékben alakítani tudjuk a táska méretét. Zárt, azaz kisebbítő funkciójában és nyitott állapotban, azaz a táska testének növelésekor is egyaránt jól mutat. A zipzár előfordul, hogy rejtett, így nem látszik a színe, ha igen, akkor leginkább ezüst. A táskacsatok, táska patentek között akad nagyon gazdagon díszített, szinte ékszerként pompázó darab, mely megkoronázza a táska megjelenését. A táskacsatok, patentek zömében inkább kisebb méretűek és inkább akárcsak a zipzárak ezüstszínűek. Néhány modellt bojttal és zömében a bőröndökön látható apró lakattal vagy adattartóval díszítenek. Ha már díszítés…, többször látható duplavarrás vagy szegélyvarrás, mely esztétikailag is mutatós és érdekes módon a kidolgozottság érzetét növeli. Díszítés terén és az összhatás tekintetében is a hangsúly az applikációkon és a formákon van, a zipzár, táskacsat és minden egyéb díszítés alárendelt szerepet tölt be és csupán az összhangot szolgálja.

Áttérve a fogósabb kérdésekre, azaz a táskafülekre és a vállpántokra megfigyelhető, hogy színes a paletta. A szélesebb táskafül illetve vállpánt leginkább csak a sportosabb modellekre, a 80’- as éveket visszaidéző darabokra jellemző. Leginkább a vékony dupla táskafülek hódítanak. Még mindig abszolút divatos karon hordani a táskát, melyre sok modell abszolút kényelmesen biztosít lehetőséget. Több esetben látható, hogy csak egyszerűen kézben lehet hordani a táskát.

Végignézve az új modelleket úgy érezzük, hogy a napfény és a színek csökkenését ellensúlyozva vidámságot, bohóságot, színeket szeretnének becsempészni a nők hétköznapjaiba. Míg korábban szinte elképzelhetetlen volt késő ősszel vagy télen egy élénkebb színű táskát hordani, addig idén télen és ősszel ez lesz a trendi.