Hírek
Újdonságok
 
Mire számítsunk ősszel?
Szerelmi- vagy pénzügyi jóslatokba nem bocsátkozunk, táskatrend estében pedig tudjuk, mit hoz a jövő.

Extravagancia, lazaság, vidámság,’60-as évek, ’80-as évek, színfoltok, játékosság, letisztult harmónia, földszínek, fűzöld, mustársárga, mélyvörös, lila, narancs, citrom, élénk királykék, pink… Címszavakban nagyon röviden ez jellemzi az ősz táskatrendjét. Az őszi- és téli kiegészítők trendjének mottója: Ide nekem a színeket!

A tavalyi évhez képest látható, hogy a konyak-, és a vörösesbarna árnyalatok dominanciája háttérbe húzódik és jóval erőteljesebb hangsúlyhoz jutnak a vidám, élénk színek. Öröm ránézni az őszi- és téli kollekció darabjaira és jó látni, a sok-sok vidám árnyalatot. Lehet, hogy a tél felé haladva a természetből fokozatosan eltűnnek az élénk színek, de nekünk nem kell táskatéren sem szakítanunk velük.

Abszolút divatosak a lakkozott és a velúr modellek. Fellelhető az abszolút minimál design, a különleges betételemek, a valóban nagyon laza ’80-as éveket idéző sportos, fiatalos, bohókás elemekkel játszó zsúfoltság. Abszolút jó, hogy a valóban konzervatív, elegáns vonulat és ennek a szélsősége is menő lehet. Jó néhány évvel ezelőtt nagyon menő volt olyan táskákat hordani, melyek apró bőrdarabokból voltak összevarrva.

Mindez most valóban gondos tervezéssel, jóval igényesebb varrástechnikával jelenik meg. Nemcsak különböző méretű és fajtájú anyagokkal tért vissza ez a stílus, hanem egy újabb változatban, harmonikus egyforma kis hasítékokkal operál. Az őszi modelleken textil, lakkozott műbőr, velúr, műszőrme és különleges nyomatokkal díszített applikációk jelennek meg. A zipzárról, csatról és táskafülről áttevődik a hangsúly az applikációkra és a vonalvezetésre.

A lakkozott műbőr még változatlan virágkorát éli és egyre több velúr hatású modell jelenik meg. A varrás, mint díszítőelem szintén háttérbe szorul. A táskatestek tetején a sima, klasszikus egyenes lezárás mellett megjelenik a lágy íveltség. A modelleket elnézve látszik, hogy a design egészségtelenül nem tudja háttérbe szorítani a praktikumot. A szokatlan színpárosítások szinte teljesen eltűnnek. Még a dúsabb díszítésű modellek is harmonikus összképet adnak. Következő számunkban tovább fogjuk folytatni az új táskatrend bemutatását.