Hírek
Újdonságok
 
Műbőrt simítva...
Sokan csupán azért ragaszkodnak a bőr termékekhez, mert csalódtak a műbőrben illetve elfogadtak néhány tévhitet. Mi most ezeket az utóbbiakat szeretnénk eloszlatni, illetve néhány érdekességgel gazdagítani olvasóinkat.

Mint minden esetben a műbőr kapcsán is találkozhatunk csúcskategóriás és silány minőséggel egyaránt. Az, aki azt állítja, hogy a műbőr büdös, akkor mi azt mondjuk: „Attól függ”. A gyenge minőségű műbőr valóban kellemetlen szagot áraszthat, azonban a minőségi műbőr esetében fel sem merülhet ilyen.

Sokan, szinte rendszeresen kérdezik tőlünk: - Milyen a jó minőségű műbőr? A legegyszerűbben úgy ismerhető fel, hogy azt vizsgálgatja a laikus vásárló, vajon bőrből vagy műbőrből készült az adott termék. A tapintása, állaga abszolút a bőrt idézi. A valóban minőségi szintetikus bőr méltó vetélytársa a bőrnek.
A műbőr öt rétegből áll. Van egy hordozó anyag, erre épül egy alapréteg, melyet egy főréteggel borítanak, mely értelemszerűen vastagabb, mint az alapréteg, erre épül egy lényegesen vékonyabb főréteg és egy esetenként egy változó vastagságú lakkréteg.

A valóban minőségi műbőr az alábbi tulajdonságokkal kell, hogy rendelkezzen:

A rossz minőségű műbőrnek nem kellemes a tapintása, már akár a boltban töredezett a termék, megérintve nagyon műanyag vagy gumiszerű érzetünk támad.
Ha túl rugalmas, gumiszerű az állaga, nem szerencsés, ugyanis túl könnyen fog deformálódni és kopni a táska. A túl merev anyag kellemetlen tapintású, mintha merev műanyag lenne. A csat és cipzár is könnyen kiszakadhat belőle, mivel az ilyen merev, kemény anyaghoz nehéz bármit is illeszteni. A használata kellemetlen és nagyon gyorsan törik a termék. Árulkodó jel lehet, ha apró repedéseket fedezünk fel rajta már az üzletben, annak ellenére, hogy ki volt tömve. A rossz minőségű merev bőrt, még fokozottan rontja a lakkozott réteg, melytől aztán szinte hordhatatlanná válik, azaz szinte azonnal elcsúnyul a modell.

Ha valaki nagyon tartós, kényelmes, praktikus műbőr modellt szeretne, akkor olyat szerencsés választani, mely matt hatású, tehát látványban minél inkább az eredeti bőrre hasonlít. Érdemes megbízható márkát választani.