Hírek
Újdonságok
 
Nyári állagmegóvás
Magas hőmérséklet, tűző napfény, magas páratartalom, egy-egy nyári zápor… A nyári hónapok tünetei. Az öltözködésünkkel, a klíma bekapcsolásával, sok folyadék fogyasztásával alkalmazkodunk a körülményekhez. A kiegészítők kapcsán is ezt érdemes tenni. Eláruljuk hogyan...

Nyáron a többség ösztönösen kerüli a sötét színeket, mivel jobban vonzza a meleget, ezért nem túl kellemes viselet. Táskák terén ugyanez érvényes, így a sötétebb darabokat nyáron érdemesebb hanyagolni. A fehér, törtfehér, szürke modellek semleges színüknek köszönhetően ugyanúgy könnyen illeszthetőek különféle színű ruhákhoz, mint a fekete. A sötét táskákat, vagy egyáltalán azokat, melyek most pár hónapra az évszak miatt mellőzve lesznek érdemes újságpapírral vagy selyempapírral kitömni, hogy a táskatest ne essen össze. A bőr és műbőr táskák nagyban meghálálják, ha néha bútorápoló spray-vel vagy folyékony bútorápolóval gondosan áttörölgetjük. Ezt a folyamatos használat során is érdemes néha megtenni. Tévhit, hogy bármilyen táskát is érdemes lenne babaolajjal tisztítani, ugyanis nagyon maszatol, foltos nyomot hagy. A babatörlő vagy kéztörlő kendő azonban szintén szépen és foltmentesen tisztít. A lakk táskákat először nedves törlőkendővel vagy ruhával majd száraz ruhával érdemes áttörölgetni.

A lakk táskát a nyári hónapok idején javasolt félretenni, hiszen a jellemzően magas hőmérséklet miatt nem kényelmes a viselete és magának a lakknak sem tesz jót.

Szövettáska esetében a szőnyegtisztítót érdemes bevetni vagy a sima babaszappant. Amennyiben az adott modell 100%-ig vászonból készült alacsony hőfokon kézi mosással mosózsákban ki lehet mosni és szükség esetén szintén alacsony hőfokon vasalóruhával ki lehet vasalni. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy strasszos, műbőr és különféle betétes, azaz nem 100% vászonból készült táskát nem szabad mosógépben tisztítani. Amennyiben a vászon táskának a teste kartonnal van merevítve, nem szabad mosógépben mosni, sőt teljesen beáztatni sem, mert a karton teljesen elveszti a tartását, sosem fogja visszanyerni az eredeti formáját.

Semmilyen táskának sem tesz jót, ha huzamosan a tűző napon vagy a felforrósodott autóban hagyjuk. Strandon is akár egy törölközővel érdemes letakarni. Ne tegyük betonra a táskát és éles tárgyat (például tok nélkül körömvágó ollót vagy körömreszelőt) ne helyezzünk el benne. Még a könyvek és füzetek kemény fedelével, a spirálfüzeteknek a spiráljával is óvatosan kell bánni, különösen a vászontáskák esetében.