Hírek
Újdonságok
 
Nyári táskák téli álma
Tetszik vagy sem, itt van az ősz, itt van újra… A nyári táskák helyett egyre célszerűbb elővenni az őszi darabokat. Nem mindegy, hogy milyen módon és hova pakoljuk el nyári kedvenceinket. Újságpapírt vagy selyempapírt készenlétbe és mesélünk! ;)

Alapvető dolog, hogy a táskákat először takarítsuk meg. Sokan nagyon merészen dobják mosógépbe a táskájukat, pedig a modellek többségnek mindez árt. Nem jelent kivételt a kézi mosás funkció sem. A hiedelmekkel ellentétben még a vászon táskákat sem szerencsés ilyen módon takarítani. Ennek az oka a kartan, ami a táskák többségében a merevítést biztosítja. A karton a víz hatására eldeformálódik és már sajnos biztos, hogy nem fogja visszanyerni az eredeti formáját. Értelemszerűen a műbőr, lakkozott bőr és műbőr, bőr és szalma táskákat sem szabad mosógépben tisztítani. A lényeg: a teljes táskát ne érje víz. Amennyiben a belsejét szükséges kitakarítani, ha lehetőség van rá, hajtsuk ki a belső anyagot és vizes ruhával vagy szivaccsal törölgessük át. Tisztítókefét sem jó használni, mivel az ilyen módon való dörzsölgetés túl erős lenne és foszlottá is válhat tőle az anyag. Sokan javasolják táskák tisztításához, fényesítéséhez a babaolajat vagy egyéb olajokat, ezeket szintén nem ajánljuk, helyette inkább babaszappant vagy egyszerű mosószappant érdemes használni.

Amennyiben megtörtént a gondos tisztítás és valóban száraz a táska, akkor célszerű kitömni újságpapírral vagy selyempapírral, így sehol sem fog törni. A táskákat ne rakosgassuk egymásba, ne lógassuk, mert nyúlhat a táska füle és akár a táska teste is. Szellősen pakoljuk a táskákat, ne préseljük őket egymáshoz. Lehetőleg radiátortól, párás helytől távol legyenek és nemcsak az illata miatt hasznos levendulát vagy egyéb molyirtót elhelyezni a közelükbe.

A gondos tárolás meghálálja magát, hiszen így a táskáink jövő nyárra is megőrzik pompájukat!