Hírek
Újdonságok
 
Ragasztás a táskán
A táskák alkatrészeinek összeillesztése alapvetően varrással és ragasztással történik. A ragasztást ritkább esetben a táskafülnél, leginkább a díszítő elemek esetében használják. Sajnos többnyire inkább az idő igazolja, hogy az adott ragasztóanyag valóban jó minőségű volt-e vagy sem; de persze vannak intő jelek, melyekre már a vásárlás során érdemes figyelni.

Nem véletlenül javasoljuk, ha már valaki táskát vesz, akkor jobb, ha megbízható helyen valamilyen megbízható márka mellett dönt, hiszen az alapanyagok, a technológia és a kidolgozás terén biztos, hogy egyaránt minőségre számíthatunk.

Ahogy már többször is jeleztük a 80’-as éveket idézi vissza az egyik divatirányzat, mely nagyon hódít. A szegecsek és a strasszok abszolút trendik a ruhákon és a kiegészítőkön egyaránt. A szegecsekkel nincsen gond, hiszen az anyagot átütve egy belső kapocs megbízhatóan fogja. A strasszokat azonban ragasztani lehet. Az abszolút rossz minőség egyik árulkodó jele, hogy már akár az üzletben a strasszok mellett vagy körül vékonyan sárgás részt vehetünk részre. Még színes táskák esetében nem annyira szembetűnő, de a fehér és a fekete esetében szinte virít. Ez sajnos idővel csak rosszabb lehet. Nem szabad elhinni, hogy ez majd kifehéredik és csak azért ilyen, mert a neon megvilágítás megtévesztő, vagy azért mert a termék frissen készült. Ez nem igaz, ennek nem szabad felülni. A ragasztott részeket bátran vizsgáljuk meg, simítsuk meg, ha már a táskatest mozgatásának a hatására lazábbá válik az illeszkedés, akkor természetesen tilos megvenni a terméket, akárcsak a gyanús sárgás foltok esetében. Sajnos az is megeshet, hogy a rossz minőségű termék esetében idővel kezd el besárgulni (általában citromsárga árnyalatúra) a ragasztás környéke.

Ha a termék megbízható minőségű, akkor a ragasztás nyomait sosem fogjuk látni, bátran nyúzhatjuk a táskánkat, mert ami rá van ragasztva a táskatestre, az ott is marad.