Hírek
Újdonságok
 
Suliba és munkahelyre
Körülbelül 14 éves kor felett, amikor már ébredezik a nőiesség, elkezdődik valami… :) azaz már a középiskolás lányokat érinti a téma, továbbá a felsőoktatásban tanulókat is, nevezetesen olyan táskát keresnek, ami laza, trendi és persze megfelel a célnak, tehát kényelmesen beleférnek az A4-es füzetek, könyvek és persze jól bírják a mindennapos terhelést.

Míg korábban menő dolog volt iskolai célra befogni a sportosabb vagy elegánsabb hátizsákot, mostanság ez már egyáltalán nem egy divatos megoldás. Az igazán trendkövető diáklányok (is) keresztbe vetett táskával járnak az órákra illetve előadásokra. Természetesen olyan modellt célszerű választani, mely erős, jól viseli a mindennapos szó szerinti terhelést. Érdemes megnézni az anyagot, a varrásokat, a belső elrendezést, cipzárak, csatok minőségét. Valóban strapabíró darabra van szükség, melyet egyszerűen lehet tisztítani. Éppen ezért sokan előszeretettel gépben mosható, tehát vászon táskát keresnek. Való igaz, a vászonnak megvan ez az előnye és ősszel, tavasszal, hacsak nem esik az eső, valóban praktikus megoldást jelenthet, különösen akkor, ha a vállpánt valóban erős, kényelmes és erős varrással illetve egyéb megerősítéssel illeszkedik a táskatesthez. Egyet azonban érdemes figyelembe venni; a vászon táskát a tél beálltával célszerű kicserélni egy strapabíróbb anyagból készült modellre. A vászon az esős, párás, nyálkás, havas időszakban nem ideális. Ha esetleg beázik, sérül a táska tartalma, tehát a könyvek és a füzetek.

Amit egyáltalán nem ajánlunk, az a lakk. Eleve télen illetve párás, esős időszakban egyáltalán nem célszerű hordani, rendszeres iskolai kísérőként rendszeres terhelésre nem javasoljuk. Rendkívül gyorsan és csúnyán megtörhet a táskatest.

Iskolai célra azokat a műbőr modelleket javasoljuk, melyeknek az anyaga könnyen tisztítható, negatív applikációtól mentesek, a bőr nehezebben törik meg, erős, és praktikus a belső elrendezése. A túl sok zsebes, rekeszes modelleket nem javasoljuk, mert ebben az esetben nem igazán jelentenek praktikus megoldást. Célszerű, ha van egy vagy két cipzáras zseb és egy vagy két rekesz a könnyű, jól áttekinthető pakolás érdekében. A stílusra is érdemes figyelni. Olyan modellt érdemes választani, mely jól illeszkedik az iskolai megjelenéshez illetve ruhatárhoz.