Hírek
Újdonságok
 
Színek és az üzenetük/IV.
Cikksorozatunk folytatásaként két újabb színt veszünk górcső alá. Az egyik ráadásul márkánkhoz a David Jones-hoz is kötődik. Eláruljuk, melyik szín kapcsolódik az anyasághoz és a gondoskodáshoz, mely szín sugározza a boldogságot és az energikusságot és melyik az a szín, mely segíti a tudat kiteljesedését.

A türkiz több kultúrában is a gyógyító erőt, a Napot, a tüzet és a férfierőt jeleníti meg. Az empátiát, érzékenységet, megértést, intuíciót, misztikumot, érzelmességet szimbolizálja. A művészeket, művészi hajlammal rendelkezőket kimondottan vonzza ez a szín. Segíti a szabad gondolkodást, a tudat kiteljesedését, felszabadít, egyben megszabadít a lelki terhektől, segít feloldani a keserűséget. Azok, akik kedvelik a türkiz színt, többnyire bátran kiállnak az elveik és a véleményük mellett, hatalmas képzelőerővel rendelkeznek, kreatívak, népszerűek, olykor álmodozóak. Többnyire nagy empátiával rendelkeznek, jól megértetik magukat a környezetükkel, jól alkalmazkodnak, jól tudnak fejlődni a világgal, lendületesek, energikusak, képesek kivetíteni az énjüket és hatni másokra, egyidejűleg képesek több dolgot is csinálni, jó szervezők, hajlamosak a hiperaktivitásra, bizakodóak, játékosak, szinte gyermeki módon hinni tudnak a világ jóságában.

A narancssárga egy rendkívül népszerű és gyakran használt szín. Megvan benne a piros energikussága és a sárgából eredő boldogság, vidámság árasztása. Életvidámságot, életörömet, lelkesedést, egészséget, napfényt, sikert, vagyont, bölcsességet, kreativitást, elragadtatást, fényt, vonzerőt, sikert sugall. A test és lélek egyensúlyát is jelképezi. Sok címerben is megjelenik, mint az erő és a kitartás szimbóluma. Kevesen tudják, hogy a szervezetre erősítő hatással van, serkenti az anyagcserét és az ellenálló képességet. Bizonyos mértékig étvágygerjesztő hatása van, emeli a fizikai energiaszintet, sőt növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, így a szellemi aktivitást is serkenti. Azok, aki félősek, akár szégyellősek a narancs hatására bátrabbakká és kezdeményezőbbekké válnak. A nagyon mély, sötét narancssárga a megtévesztést és a gyanakvást, a vöröses narancs a vágyat, élvezetet, uralmat, agressziót, mozgásigényt, az arany felé tolódott árnyalata pedig a presztízst juttatja az eszünkbe. A narancssárga kedvelői nagyon pozitív szemléletűek, életvidámak, tele vannak szeretettel és gyengédséggel, elégedettek az életükkel, az átlagosnál nehezebben alkalmazkodnak. Az, aki túlzottan sok narancssárgát visel, jó eséllyel kisebbségi komplexusban szenved. Kínában és Japánban a szeretetet és a boldogságot, Ukrajnában az erőt, Hollandiában a királyságot, a királyit, Írországban a protestáns vallást, Egyiptomban a gyászt, a buddhista szerzetesek ruháján a lángot és a megvilágosodást jelképezi.

A barna színt nagyon sok férfi kedveli és jellemzően inkább a férfiak kedvelik. A földet, homokot, követ, anyagi javakat, termékenységet, anyaságot, gondoskodást, szorgalmat, vezeklést, alázatot, az evilági hívságok megvetését, a szegénységet, hallgatagságot, megbízhatóságot, jó állóképességet, földdel kapcsolatos dolgokat, unalmat, melegséget, stabilitást, kötődést szimbolizálja. A barna szín megnyugtat, segít harmóniát teremteni. Azok, akik sok stressznek vannak kitéve szerencsés, ha barna színnel is körülveszik magukat. Azok, akik szomjazzák a környezetükben a barna színt jellemzően bizonytalanok, alacsony önbecsülésűek, megrekedtek, nem mernek kibontakozni, hiányzik az életükből a harmónia, szeretet, biztonság, családi örömek és akár az önuralom is. A barna színhez való erős vonzódás gyakran azt jelzi, hogy az egyén bizonytalan, alacsony az önbecsülése, fél tehetségének teljes kibontakoztatásától, a megrekedtség érzése veszi hatalmába. Hiányzik a biztonság, a szilárdság, a megbízhatóság és az önuralom az életéből, nehezen újít, lassan szabadul fel és hajlamos a nosztalgiára. Azok, akik eltaszítják a barna színt, jó eséllyel elfojtják a vágyaikat.

Következő számunkban folytatjuk! :)