DAVID
JONES
 
Tárcamustra
Ízléses öltözék, hozzá illő igényes táska és hopp; hirtelen előkerül egy pénztárca, ami semmihez sem passzol és hirtelen romba is dőlt az összhatás… Persze mindezt fokozhatja, ha ez a bizonyos pénztárca szemmel láthatóan elég viseltes és nem túl jó a minősége. Van ilyen… érdemes elkerülni. Divatosan és az összhang jegyében…

Még mielőtt az idei pénztárca modellekre rátérnénk, először a legjobb azzal kezdeni, milyen pénztárcát vagy pénztárcákat szerencsés beszerezni. Ha már adunk a ruházatunkra, a kiegészítőkre, így a táskánkra, akkor a pénztárcát sem szabad elhanyagolni. Először is egy olyan darabbal mindenképpen jó, ha rendelkezünk, mely színében és stílusában mindenhez illik. Lehet fekete, szürke, krémszínű a lényeg, minden táskához jól passzoljon színben és stílusban egyaránt. A minimális díszítéssel rendelkező, se nem kimondottan elegáns, se nem határozottan sportos, inkább akár jellegtelenebbnek tűnő modellek mindenhez jól mennek. Ha lehetőség van rá, akkor a sötétebb táskákhoz legyen egy sötétebb színű, míg a világosabb táskákhoz egy világosabb pénztárcánk. Ebben az esetben is úgy érdemes választani, hogy anyagában, színében és stílusában valóban menjen azokhoz a táskákhoz, amikhez szántuk. A bőr vagy műbőr táskákhoz érdemes beszerezni szintén bőr vagy műbőr, a lakkhoz lakk esetleg fényes gyöngyvászon, míg a vászonhoz elsősorban vászon pénztárcát. Az ezüst kiegészítőkkel rendelkező táskához nem igazán szerencsés sárgaarany színű díszítéssel ellátott pénztárcát hordani. Sok táskának, elsősorban minőségi termékek esetében, megvan a pontosan hozzá tervezett pénztárcája és ez lenne a legideálisabb választás.

Azoknak, akik nagyobb és kisebb alkalmi táskát egyaránt hordanak nagyon praktikus, ha legalább az alkalmi táskához, melynek esetében kevesebb hellyel lehet gazdálkodni, kisebb pénztárcát is beszereznek. Hódítanak a praktikus, de sajnos nagy helyet igénylő levéltárcák. Mutatósak, jól el lehet bennük mindent pakolni, de szűkösebben lehet mellé bármit is pakolni.

Az idei trend megkönnyíti az adott öltözékhez a táska és így a táskához a pénztárca kiválasztását. Idén színben a vadabb párosítások is megengedettek, így a domináns színeket merészen lehet együtt hordani, például a fűzöldet a közép- vagy királykékkel, a narancsot a pinkkel vagy a lilával. Ahogy a táskák esetében úgy a pénztárcáknál is jelen vannak a földszínek, aztán a narancs, a pink, az abszolút semleges fehér, törtfehér, szürke, a türkiz és a fűzöld. Az applikáció nagyon hódít, hiszen izgalmasabbá tesz minden darabot. Az 50’-es, 60’-as éveket visszaidéző nagyon letisztult, abszolút egyszerű és egyben rendkívül nőies vonalvezetés mellett a csatokkal sportosabbá vált 80’-as éveket idéző modellek egyaránt trendinek számítanak. Kis odafigyeléssel mindenki könnyen megtalálja azt a darabot, mely számára a leginkább tetszetős és praktikus.