Hírek
Újdonságok
 
A táska, ami kiegészít II.
Ruhaválasztáskor megfigyelhető, hogy van, akinek egy fazon vagy egy szín remekül áll, míg a másikon sehogy sem. Valami hasonló a helyzet táskák esetében is. Míg az egyik nő nagyon helyesen mutat egy hosszú fülű apró táskával, a másik megjelenését lehet, hogy pont egy nagyméretű teszi igazán csinossá. … mert mint tudjuk gyakran pont a részletekben rejlik a lényeg…

Más mutat jól egy vékonyabb, apróbb termetű nőn, mint egy magasabb erősebb testalkatún.
Lehet, hogy egy nő az alkatának megfelelően remekül felöltözött, mégis érdekes módon a táska színével, méretével elronthatja, vagy épp megkoronázhatja a megjelenését.

Könnyű dolguk van az átlagos termetűeknek, tehát azoknak, akik átlagos testalkattal, átlagos magassággal rendelkeznek. Nekik, szinte minden jól áll, nem kell kerülniük sem a túl apró méretű, sem a nagyobb méretű táskákat. Nem gond, ha szélesebb vagy keskenyebb a táska füle, egyszerűen elég, ha az öltözéküknek megfelelő színű és stílusú táskát kapnak fel.

Más azonban a helyzet a nagyon vékony és viszonylag alacsonyabb nők esetében. Ha egy mód van rá, kerüljék el a nagyobb méretű táskákat. Egy nagy, különösen mintás táskával ezek az alkatú nők még apróbbnak tűnnek. Ha egy kisebb táskában nem férnek el a szükséges holmik, akkor is inkább olyan modellt válasszanak, mely inkább szélességében bővül vagy nagyon különlegesen keskeny és hosszabb a fazon. Rajtuk inkább az átlagos vagy keskenyebb fülű és pántú táskák mutatnak jól. Optikailag előnyös, ha körülbelül a derék tájára esik a táska teste.

Velük szemben egy magasabb erősebb testalkatú hölgy furcsán fest egy nagyon apró vékonyka fülű táskával. Hiszen így az erősebb testalkat még nagyobb hangsúlyt fog kapni a kisméretű kiegészítő miatt. A magasabb, teltkarcsú nők bátran hordhatják a nagyobb méretű, akár széles füllel, pánttal ellátott darabokat.

A derék alá érő táska különösen széles pánttal vagy füllel akár magasabbnak mutathat egy nőt, míg az a táska, mely hónalj alatt hordható, feltűnő színű vagy nem befolyásolja optikailag a magasságot, vagy akár alacsonyabbnak is mutathat. Egy feltűnő széles pánt a mellkason keresztbe vetve akár molettebbnek is mutathat; azoknak a hölgyeknek, akiknek keskenyebb a válla, kimondottan előnyös. Nem szerencsés, ha egy csípő tájékán teltebb hölgy a táska pántját úgy szabályozza, hogy a táskatest pont erre a tájékra kerüljön és a karcsú derekat sem túl előnyös eltakarni egy pont derék tájékára eső nagyobb táskatesttel. Akinek karcsúbb a dereka és ezt minél inkább hangsúlyozni szeretné, jobb, ha a derék fölé esik a táskatest. A mellben erősebb nőknek hasonló megfontolásból nem szerencsés, ha pont melltájékára esik a táskatest. A fényes hatású, élénk színű, mintás anyagokból készült különösen szélesebb pántú modellek könnyebben szélesíthetnek optikailag, így óvatosan kell bánni a kiválasztásukkal.

Érdemes megfontoltan vásárolni, hiszen egy formai, praktikai, esztétikai szempontokat figyelembe véve gondosan kiválasztott táska akár több évre is jól funkcionál és kellemes viseletet jelent. Talán a fenti sorok hasznosak lehetnek az ismerősök számára is. Kérjük, akkor oszd meg velük! :)