Hírek
Újdonságok
 
Táskaformák
Sokan mondják, nagyon jellemző a divatra: „Nincs új a nap alatt!” Való igaz, sokszor régi elemek köszönnek vissza újragondolva. Felismerünk olyan jegyeket, elemeket, melyek a nagyi idejében vagy akár még dédanyáink vagy ükanyáink korában számítottak divatosnak. Ha a táskák formája szempontjából elemezzük az idei kollekciót, bátran kijelenthetjük, színes a felhozatal.

Újdonság a retikül fazon, mely már most nagy népszerűségnek örvend. Ez a forma, mely dédanyáink idején apróbb méretben elsősorban pénztárcaként funkcionált, most rendkívül népszerű. A letisztult négyzet és téglalap fazon örökzöld; egy viszonylag semleges színben, mely szinte mindenhez illeszthető hosszú ideig hordható, néhány divatos holmival hosszú ideig csinos darab lehet. Már az előző év telén kezdett hódítani a felfelé szélesedő táskaforma az úgynevezett trapéz fazon. Idén ősszel és télen is nagyon menő. Mellettük egyre jelentősebb mértékben megjelentek a lefelé szélesedő modellek is; szintén trapéz fazon, csupán újragondolva, azaz megfordítva. Ismerjük el ez utóbbi pakolás szempontjából praktikusabb, vélhetően nem véletlen a megjelenése. Az ívelések nem jellemzőek, de már egy-egy modell esetében megjelennek előharangozva a következő felfutó irányzatokat.

Leginkább a letisztult egyszerű formák figyelhetőek meg. Trendi a viszonylag nagyobb és az egészen aprócska táska egyaránt. A táskatest jellemzően merev. Az egyszerű, letisztult vonalvezetést a már szigorúbbnak tűnő formát a kiegészítők és a díszítő funkciót is ellátó zsebecske töri meg. Az abszolút minimál dizájn is hódít, tehát szinte semmi díszítés, semmi ívelés, merev, nagyon elegáns táskatest egyszerű vonalvezetéssel.

Az úgynevezett lazább szatyorfazon, melynek esetében a táskatest kevésbé merevített, kissé háttérbe szorult; azonban ahogy a kollekcióban is megfigyelhető divatos színben, megfelelően trendi díszítésekkel abszolút megállja a helyét a legfrissebb divat világában.

Aki inkább azt szereti, ha valamilyen ívelés is felfedezhető a táska vonalvezetésében, természetesen megtalálja a mostani kollekcióban is, azonban ahogy fentebb is jeleztük, most ez az irányzat még háttérbe szorul.

Másik érdekesség, hogy a táskák mélysége nem túl nagy. A merev, kevésbé mélyülő, inkább szélesedő vagy magasodó táskákban könnyebb jól elpakolni, bár mint tudjuk egy női táska biztos és egyben tipikus jellemzője, hogy amit a leginkább és leggyorsabban keres benne az ember, az fix, hogy a táska alján van. J