Hírek
Újdonságok
 
Télre való táskák
A hideg napok beköszöntével nemcsak színvilág szempontjából érdemes és egyben célszerű másként megválasztani vállunkra csapott kísérőnket: a táskát. Figyelembe kell venni az anyagát is, ugyanis a kinti hidegből a benti melegbe való betérés, a csapadék, pára bizonyos anyagok számára kifejezetten káros.

Természetesen a szalma és a vászon modelleket félre kell tenni nyárra. Ennek a módjáról még korábban írtunk, a cikkeink között megtalálható az erre vonatkozó információ. Sokak meglepetésére és egyben bánatára a lakk táskákat is érdemes kivonni a mindennapi használatból. A lakk ugyanis a hirtelen hőingadozásra repedezéssel reagál. Sőt, már önmagában a nagy hideg sem tesz neki jót. Tehát az, aki szeretné óvni a lakktáskájának az állapotát/állagát, jobb, ha egy ideig inkább nem hordja, megvárja, míg enyhül az idő. Ez az időjárás a szövettáskáknak sem tesz jót, megviseli az anyagot a csapadék, pára. Az anyag egy idő után elveszti az eredeti tartását. Ha papír merevíti a táskatestet, bizony az egy az egyben elveszti a tartását.

Sokaknak az is meglepetést okozhat, hogy a szőrmedíszítéses modellekkel is nagyon óvatosan kell bánni. Már a vásárlás alkalmával érdemes alaposan szemügyre venni a modellen a műszőrmét. Itt rögtön szeretnénk eloszlatni azt a tévhitet, mely szerint csak az eredeti szőrme lehet szép és tartós. A szőrmének mind műszőrme, mind pedig eredeti esetében árthat az eső és a havazás. Ügyelni kell rá, ne ázzon el, ugyanis könnyen elengedheti a színét és a formáját minőségtől függően. Ha netán nedvesség érte, legyen az eső vagy hó, ne kezdjük el dörzsölgetni, legfeljebb nagyon finoman száraz ruhával fel kell róla itatni a nedvességet.
Mosógépbe és szárítógépbe véletlenül se tegyük. Ha esetleg koszolódna, nagyon óvatosan alaposan kicsavart törölközővel, nedves törlőkendővel lehet tisztítani.