Hírek
Újdonságok
 
Trendi ruhához trendi táska
Minden évad hoz valami újat, valami izgalmasat a divat világában, így a hagyományt tartva az idei szezon kollekciója is megjelent a maga reformjaival. A két domináns irányzat egyben két szélsőség. Az egyik az ’50-es, ’60-as évek eleganciáját, nőies vonulatát idézi fel, míg a másik a ’70-es és ’80-as évek lazaságából és vagányságából merít különféle elemeket.

A szigorú, klasszikusabb, elegánsabb vonalvezetés mellett, a mostani szezonban berobbant a kockás minta, a szegecs és a már tavaly fel-felbukkanó cipzár, mely utóbbi mostanra a reneszánszát éli. A két szélsőséges stílus jegyeit nem szerencsés keverni és nem mindegy, hogy milyen ruhához milyen táskát hordunk. Egyértelmű a színek pezsgése, a korábbi évekhez képest minden sokkal színesebb. Színes zakókkal, harisnyákkal, farmernadrágokkal, farmerszoknyákkal, kardigánokkal, övekkel és cipőkkel lehet találkozni. Az idei tavasz tavasziasabb, mint a korábbi években… Azonban a sok-sok szín és minta mellett különösen ügyelni kell a párosításokra a jó ízlés és a harmónia jegyében. A színes, szegecses kockás ingekhez különösen óvatosan kell harisnyát, övet, cipőt és táskát választani. Éppen a sok-sok színre való tekintettel érdemes egy-két semleges színű táskát és övet beszerezni. Ha valakinek vannak elegánsabb ruhadarabjai és azért szeret hódolni ennek a vagányabb, lazább stílusnak is, értelemszerűen érdemes elegánsabb és lazább táskára is szert tennie.

A szegecses zakókhoz, ingekhez érdemes azonos színű szegecsekkel díszített táskát választani, de jó megoldás lehet egy olyan táska is, melynél a cipzár nagyobb hangsúlyt kap. A lényeg a cipzár is olyan színű legyen, mint az adott ruhán a szegecsek. Ha az adott felső vagy zakó cipzárakkal van díszítve, akkor cipzáras vagy azonos színű szegecsekkel díszített táskát érdemes választani, mert így nagyon összhangban lesz a megjelenés. Vigyázni kell azonban, mert ha még egy cipzáras vagy szegecses cipővel és akár övvel is fokozni akarjuk a hatást, az már sok lesz.

Változatlanul előnytelen bármelyik stílus esetében is, ha a mintáshoz egy másfajta mintás vagy applikációk kapcsán több színnel díszített táskát kapunk a vállunkra. Ha már színek, akkor vagy a ruha legyen semleges színű vagy a táska színének egyikével azonos árnyalatot célszerű viselni.

A fényes hatású anyagokhoz remekül lehet párosítani a lakkozott, illetve a fényes csattal felszerelt modelleket. Megjelentek a különböző félig ejtett vállú, illetve féloldalasra szabott fazonú felsők, melyek a laza elegancia jegyében születtek meg. Ezeket a felsőket egy vagányabb övvel és egy sportosabb, szegecses táskával máris lazábbá, míg egy elegánsabb táskával és egyéb kiegészítőkkel elegánsabbá tehetünk.