Hírek
Újdonságok
 
Trendi szőrme a táskán
Az őszi - és téli táskamodellek némelyikén fel lehet fedezni a szőrmedíszítést. Nemcsak a kabátokon, csizmákon, hanem bizony a táskák esetében is hódít. Mutatós és sokáig tart, ha megfelelően kezeljük, használjuk és óvjuk. Már vásárlás során érdemes figyelni magának a szőrmedíszítésnek a minőségére.

Sokan úgy vélik, csak az eredeti szőrme az, mely valóban jó minőségű és hosszan tart. Ezt rögtön cáfoljuk. A minőségi műszőrme is lehet tartós, különösen megfelelő odafigyelés mellett; ráadásul jóval kedvezőbb az ára, mint az eredeti szőrmének. A rossz minőségű műszőrme már a nézgelődés során lebukik… Táskavásárlás során bátran vegyük kézbe a kiszemelt darabot, akár nyugodtan simítsuk meg a szőrmedíszítést. Sajnos van olyan silány minőség, mely már a megvásárláskor akár egy egyszerű simításra hullik. Bármit is mondanak, természetesen nem szabad elhozni. A szőrmének mind műszőrme, mind pedig eredeti esetében a tévhittel ellentétben bizony az eső is árthat. Esőben, havazáskor lehetőleg ne hordjuk, illetve nagyon figyeljünk rá, hogy ne ázzon el, ugyanis könnyen elengedheti a színét és a formáját minőségtől függően. Ha netán nedvesség érte, legyen az eső vagy hó, ne kezdjük el dörzsölgetni, legfeljebb nagyon finoman száraz ruhával fel kell róla itatni a nedvességet.
Természetesen mosógépben nem lehet mosni. Ha netán koszolódna, nagyon óvatosan nedves törlőkendővel lehet tisztítani.

Igaz, hogy sokan lazábban kezelik a különféle stílusok összhangját és a mostani trend is megengedi a különféle irányzatok keverését, azért az előnyösebb megjelenés érdekében érdemes egy kis figyelmet szentelni az összhangra. Ha nemcsak a táska, hanem a csizma és akár a kabát is szőrmedíszítéses, akkor színben, stílusban nem árt, ha illenek egymáshoz. Ha a táskán lakkozott motívum is megjelenik, könnyebben társítható hozzá egy lakkozott csizma és kabát. A szőrmével díszített táskák nem éppen az elegáns stílust képviselik, éppen ezért ritkábban társíthatóak elegáns, alkalmi öltözethez.