Hírek
Újdonságok
 
Ünnepi táskatrend
Túl a Karácsonyi Ünnepeken sokan gőzerővel készülődnek a szilveszterre. A teljes megjelenés részeként az ékszereken túl természetesen a táska is hangsúlyos szerepet tölt be. Egy csinos táska teljessé teheti az összhangot, megerősíthet színeket, feldobhatja a megjelenést. Különösen szilveszterre megengedett a bohókásabb, extravagánsabb és akár merészebb megjelenés így ennek megfelelően lehet a vállra akasztható kísérőt választani.

Több irányzat is hódít, egy azonban egyértelmű a collage, a high-tech millenium irányzat érdekes és egyben izgalmas egyvelege, továbbá az animals trend tekinthető a leginkább uralkodónak. Ez a három irányzat főleg most az ünnepekre az alkalmi illetve bulizós szerelések kapcsán még nagyobb hangsúlyt kapott illetve kap. Ha sorrendet kellene felállítani, akkor a dobogós egyértelműen a high-tech millenium. Nem véletlenül. A letisztultság és egyszerűség nagyon könnyen párosítható mindenhez.

A collage diáklányos, szigorúbb, klasszikusan elegáns megjelenést biztosít. A vadásztáska formáját idéző, merevebb egyszerűen és egyben lágyan kerekített modellek, a téglalap formájú szintén merev egy-két elem tekintetében a ’60-as éveket idéző kistáskák finoman hangsúlyozott, elegáns csattal vagy patenttel teszik teljessé a fenti irányzatért rajongók megjelenését.

Az animals trend néhány éven belül mindig felbukkan. A párduc-, tigris-, és zebra minta nagyon sokak nagy kedvence. Szilveszterkor különösen izgalmasan lehet megbolondítani egy ilyen kiegészítővel a megjelenést. Nagyon óvatosan kell bánni a minták keverésével, melyet alapvetően nem javaslunk. Nehéz úgy összehozni a mintákat és a színeket, hogy valóban egyezzenek, illetve jól passzoljanak egymáshoz. Csak akkor javasolt a párducmintás ruhához a párducmintás táskát felkapni, ha úgy hat, mintha azonos anyagból készültek volna, esetleg árnyalatnyi eltérés van.

Lássuk a nagy népszerűségnek örvendő high-tech millenium irányzat modelljeit. A csillogás, ragyogás mellett inkább az egyszerűség, ridegség, abszolút a funkcionalitás előtt való fejet hajtás jellemzi, tehát az irányzat minden egyes darabjáról nem mondható el, hogy fénylő illetve csillogó, azonban azt, hogy feltűnően letisztult, egyértelműen igen. Ezek a modellek valóban praktikusak két okból is. Egyrészt a tervezés során ezt helyezik előtérbe. Jól és könnyen használható valóban hordható modellek legyenek, másrészt ezek a darabok többféle stílushoz, számtalan alkalomra hordhatóak. Ezeket a darabokat néhány kivételtől eltekintve farmerrel, alkalmi ruhával egyaránt fel lehet venni. Színházban és akár egy pubban is megállják a helyüket.

Két gondolat a méretekről. Immár nem trendi nagyméretű táskával elmenni egy partira vagy buliba, sőt… A táska, mint kiegészítő az a divatos, ha inkább kisebb és egyben bájosabb, még ha egy lazább buliról is van szó.