Hírek
Újdonságok
 
Vállpánt és kézifogó
Egy táska tartósságát és kényelmes viselhetőségét nagyban meghatározza a vállpánt és/vagy kézifogó milyensége és minősége. Ahogy oly sok dolog esetében, úgy a táskák kapcsán is érvényes, önmagában a magas ár semmit sem garantál; így sem a hosszú élettartamot, sem a jó, megbízható minőséget. Van a piacon olyan márka, mely elérhető áron magas minőséget biztosít, így a termékek kidolgozottsága, anyaga nem okoz kellemetlenséget a használat során.

A mostani divat leginkább az egy vállpánttal és esetleg kézifogóval rendelkező táskáknak kedvez. A dupla vállpántnak egyébként is megvan az a hátránya, hogy a külső vállpánt elég könnyen lecsúszik mozgás közben a vállról. Praktikus, ha a vállpánt hossza szabályozható vagy a táskának van rövidebb és hosszabb vállpántja. A szabályozható vállpánttal be lehet állítani, hogy derékig, derék fölé vagy akár a csípőhöz kerüljön a táskatest. Sokan szívesen hordják keresztbe átvetetten a táskát, amihez egy bizonyos vállpánthossz mindenképpen szükségeltetik. Divat az alkaron hordani a táskát, ehhez azonban egy rövidebb vállpánt vagy kézifogó szükségeltetik.

Nem mindegy milyen széles a vállpánt. A túl keskeny pici táskatesthez lehet megfelelőbb, de egy normál táskatest mérethez különösen, ha nagyon sokat terhelik, egy szélesebb vállpánt a praktikusabb. Érdemes megnézni, milyen módon, mennyire igényesen van megvarrva, összeillesztve a vállpánt és a kézifogó. A másik sarkalatos pont a vállpánt és a táskatest összeillesztése. Sajnos vannak a forgalomban olyan táskák, melyeknél már a megvásárláskor megfigyelhető, hogy az összeillesztéseknél bomlik a varrás. Ideális esetben egyrészt a nagyon masszívan megerősített varrás biztosítja a nagyobb terhelhetőséget. Most nyáron sokkal kényelmesebb, kellemesebb olyan táskát hordani, melynek a vállpántja puha vászonból, bőrből vagy műbőrből készült. A jó anyagminőséggel kerülhető el az, hogy a viselés kellemetlenséget okozzon; azaz a színes vagy fekete vállpánt befogja a ruhát vagy a bőrt.